Billeder

Ta' med børnene på krible-krable tur


I SpireVium er naturen er del af hverdagen. Dyr skal artsbestemmes, træerne skal undersøges, og jordbunden skal gennemrodes. Kom med på en november-skovtur i børnehaven.

 

De er godt udrustede, men de er selvfølgelig også vant til det. I vinterstøvler og gummirøjsere, i flyverdragter og regnbukser, i huer og vanter står 10 børn fra friluftsbørnehaven og -vuggestuen SpireVium klar til en af deres daglige udfoldelser. At udforske naturen.


Bevæbnet med en krible-krable-rygsæk fyldt med små skovle, forstørrelsesglas af forskellig art, en bakke til dagens fangster og et underlag til at artsbestemme fangsten går turen ud i den skov, der ligger lige bagved SpireViums legeplads.


Vi har altid naturen tæt på, så vi kan altid gå ud og udforske den, siger lederen af børnehaven og vuggestuen, Kiki Hansen.


Tekst: Dagbladet, Foto: Mads Dalegaard

I SpireViums krible-krable-rygsække finder børnene det helt rigtige udstyr til at rode i og undersøge naturen.
Lige bag SpireVium ligger der heldigvis en skov, så naturen er altid tæt på, hvis man får lyst til at studere den. Det kræver bare en kravletur gennem busken.
En rådden træstamme er et rigtigt godt sted at finde insekter.
I SpireVium er ingen af børnene bange for at tage insekter i hånden. At udforske naturen er en del af hverdagen.
Når dagens fangst er gjort, så er det tid til at finde ud af, nøjagtigt hvilke insekter børnehavebørnene har fundet i dag.
Så er det tid til at finde ud af, nøjagtigt hvilke insekter børnehavebørnene har fundet.
Det hele skal studeres nøje. For hvor mange ben har en bænkebider egentlig?
På en efterårsdag i november er det især bænkebidere, der gemmer sig i skoven.
Der er ikke forstørrelsesglas til alle ti børn på dagens tur, men resten samler deres fangster i en bakke, hvor der allerede ligger et par snyde-edderkopper.